Pure Design Helsinki
– kokemuksellista sisustusarkkitehtuuria

Esa Vesmanen, Pure Design
Esa Vesmanen on sisustusarkkitehti ja muotoilija. Hänen toimistonsa Pure Design suunnittelee, julkisia sisustuksia, tuotteita, huonekaluja, interaktiivisia näyttelyitä. Purjehdusta aktiivisesti harrastava suunnittelija tutkii ympäristöä innokkaasti ja löytää siitä alati uusia ominaisuuksia, joita hän jalostaa töissään.
Vesmanen tunnetaan erityisesti Helsinkiläisen Salme Optic liikkeen sisustuksesta, jolla hän sai 2008 Ornamon vuoden sisustusarkkitehti kunniamaininnan. Keväällä 2012 Vesmanen suunnitteli ja kuratoi merkittävän suomalaisen design tapahtuman 1-2-3-Helsinki! Design en Seine, Pariisiin, jossa suomalaista muotoilua esiteltiin laajasti ranskalaiselle yleisölle. Syksyllä 2012 Vesmanen ja Pure Design vastasi “New Forms in Wood” arkkitehtuurinäyttelyn suunnittelusta Venetsian arkkitehtuuri biennaalissa Alavar Aalto paviljongissa.

Pure Design Oy on tuote-, tila- ja näyttelysuunnittelun luova ja monipuolinen osaaja.  Hyvän suunnittelun kautta syntyy kaunista ja aikaa kestävää designia, joka on käyttäjäystävällistä ja ympäristöä säästävää.

Käyttäjälähtöinen muotoilutoimisto

Monipuolisen suunnittelu- ja muotoiluosaamisen avulla luomme tuotteita, tilaratkaisuja ja työympäristöjä, jotka herättävät intohimoa ja tuottavat elämyksiä. Asiakaskuntaamme kuuluu sekä yrityksiä että julkisen sektorin toimijoita. Toimeksiannot ulottuvat yksittäisistä kuluttaja- ja design-tuotteista haastaviin tilasuunnittelu- ja näyttelykokonaisuuksiin.

Vuonna 2004 perustetun Pure Designin perustaja ja luova johtaja on sisustusarkkitehti ja muotoilija Esa Vesmanen. Aalto Yliopiston lisäksi Pariisissa ENCI Les Ateliers -koulussa opiskelleen Vesmasen töitä on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Vannoutuneelle purjehduksen harrastajalle luonto ja tavallinen arki ovat tärkeitä inspiraation lähteitä. Pure Designin selkeässä suunnitteluprosessissa ideoista muovautuu ensin luonnoksia, sitten valmiita tiloja ja tuotteita.

Jäljittelemätön tyyli ja tinkimätön työn laatu ovat asioita, joita asiakkaat meissä arvostavat. Yhteistyö Pure Designin kanssa vahvistaa asiakkaan brändiä, parantaa henkilöstön työhyvinvointia sekä avaa parhaimmillaan ovia kokonaan uusille liiketoiminta-alueille.

Haluamme olla toimisto, joka suunnittelee kiinnostavimmat ja vaativimmat sisustukset, tuotteet ja näyttelyt.

Asiakkaitamme ovat mm.

Design Forum Finland, Designmuseo, Durat, Fazer, Finnagora, Fortum, Franke Finland, Hartela, Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus ja kaupunkisuunnitteluvirasto, Heureka, Horm Italia, Innoite, Jeld Wen, Kinnarps, Lumene, LUXBAG ja Luxbag MEN, Metso, Muotolevy MODULE, Museovirasto, Nokia, ORNAMO, Paulig, Philips, PIMC/ Claire Renard, Recommended Finland, Powerware, Puustelli, Rocla, Saas Instruments, Salme Optic, Sato Rakennuttajat, Savo, Suomenlinnan hoitokunta, Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti, UNESCO, Uponor, Valtion Taidemuseo, Vantaan Taidemuseo.

”Hyvä design on ajatonta, kaunista ja kestävää. Uudet materiaalit tai teknologia eivät ole itseisarvo, mutta ne mahdollistavat asioita, joista aiemmin luimme vain tieteiskirjoista.”

Esa Vesmanen
Sisustusarkkitehti SIO, MA

GSM 040 511 0802
esa(at)puredesign.fi