Red Dot Award Finom-puuvalaisimelle

Red Dot Award Finom-puuvalaisimelle

Sisustusarkkitehti Esa Vesmasen suunnittelma Finom-puuvalaisin on saanut arvostetun kansainvälisen Red Dot Award: Product Design 2016 -muotoilupalkinnon.

Finom-valaisimen muotoilun perusta on puun luonnollisessa joustavuudessa ja läpikuultavuudessa. Valaisimessa käytetään ohutta koivuvaneria ja vahattua saarnea. Puun läpi kuultaa lämmin ja pehmeä valo. Valaisimen koko elinkaari on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Valaisin on saanut suomalaisen Ecodesign -palkinnon 2014 Habitare-messuilla.

Valaisin valmistetaan Suomessa hienopuusepäntyönä hyödyntäen uusinta teknologiaa. “Suomessa on laadukasta puumateriaalia ja meillä on korkeatasoista osaamista. Valaisimen pitkäjänteinen suunnittelu ja sen saamat palkinnot vahvistavat uskoamme hyvän muotoilun merkitykseen. Voimme jalostaa puusta kauniita, ekologisia ja haluttavia vientituotteita. Samalla puun arvo materiaalina moninkertaistuu”, toteaa Esa Vesmanen.

Tavoiteltua Red Dot -palkintoa (http://en.red-dot.org) pidetään laadukkaan muotoilun takeena. Red Dot -muotoilukilpailussa oli mukana yhteensä 5 200 tuotetta 57:stä maasta. 41:stä riippumattomasta asiantuntijasta koostuva tuomaristo jakoi palkintoja 31:ssa eri luokassa.

Valaisimen valmistamisesta vastaavat veljekset Vesmanen. Suunnittelusta vastaa Esa Vesmanen / Pure Design Oy ja tuotannosta Jukka Vesmanen / Innoite Oy. Valaisimet kootaan Iiris Pro -keskuksessa.

Lehdistökuvat: https://www.dropbox.com/sh/gv4sz1juj38wwhq/AABQPtegnY_Kx4z3ebIXgqTva?dl=0

www.finomlights.com

Finom-valaisinten myynti:
Formverk Living, Helsinki /
puredesignshop.com /
Jukka Vesmanen jukka.vesmanen@finomlights.com, 050 5588633